2014. feb 15.

Felköltöztünk a nagy faluba - visszaemlékezés

írta: hidalatt
Felköltöztünk a nagy faluba - visszaemlékezés

Ne utazz fel kétszer inkább menj biztosra, értesülj azonnal az új hirdetésekről...

A mai napig abban a XI. kerületi albérletben élek, amibe 2 középiskolás barátommal költöztem az egyetem kezdetét megelőzően, egy szép augusztusi napon. Azt mondhatom, hogy budapesti életem egyetlen biztos pontja eddig ez az ingatlan. DE hogyan is keveredtünk ide?

Előkészületek és tervezés

 

Mindhárman Győrbe jártunk középiskolába és Győr vonzáskörzetében laktunk. Féltünk, hogy nem számíthatunk biztos kollégium elhelyezésre, így inkább a biztos, de drágább albérlet keresési megoldás mellett döntöttünk. Ezzel biztosítottuk be magunkat és kerültük el, hogy a híd alatt kelljen élnünk és aludnunk.

 

 

A kép csak illusztráció*

Az albérletek kiválasztása

Az albérlet megtalálása nem volt egyszerű feladat. Szerencsére mi sem a kőkorszakban (2007 nyarát mutatta a naptár) kezdtünk el albérletet keresni, így az interneten lecsaptunk a számunkra megfelelő helyen található, megfelelő méretű és elfogadható költségű albérletekre.

Tartalék albérletek

A fővárosba indulás előtt 7 albérletet beszéltünk le előző nap szoros menetrenddel, hogy mindent meg tudjuk nézni és ha kell azonnal dönteni tudjunk. Emellett gondoltuk felkészülünk és pár címet felírva biztosítjuk a sikerünket.

Kiadták az orrunk előtt az albérleteket

Sorra haladtunk a listánkon szereplő címeken,vagyis haladtunk volna. Sokk sokkot követett, mert még mielőtt megnézhettük volna az első albérletet már kettőt ki is adtak. A listánk így már elég cingár volt, de nem csüggedtünk meneteltünk tovább, mint Frodo a gyűrűvel.

Ezékiel 25:17

De ahogy írtam nem ez volt az első és nem is azt utolsó váratlan csapás. A maradék közül több nem is igazán hasonlított a képen látottakra: leélt, lepukkant és mocskos volt. A kedvencünk ez volt: egy sávban tudtunk befelé haladni és azon a nyomvonalon tolatva kijönni, mert a két oldalt tornyosuló szemétkupac között a fordulás még Ken Blocknak sem sikerült volna.

Ez az idézet is csak részben tudja kifejezni a bennünk kavargó érzéseket:
"Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. Áldott legyen az, ki az irgalmasság és a jóakarat nevében átvezeti gyöngéket a sötétség völgyén, mert ő valóban testvérének őrizője és az elveszett gyermekek meglelője. Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal, és amazokra is, akik testvéreim ármányos elpusztítására törnek, és majd megtudjátok, hogy az én nevem az Úr, amikor szörnyű bosszúm lesújt rátok!"

Do. Or do not. There is no try.

Nem volt mit tenni tovább kellett menni. Végre megtaláltuk a megfelelő helyet, jó áron, jó környéken, talán szebb is volt, mint a hirdetésben. Minden a helyén volt, de még se lett a miénk, mert 3 fiúgyermek biztosan leamortizálja a szépen felújított lakást. Hiába ajánlottunk rá az albérletre, még így se változtunk varázscsapásra 3 lánnyá. Hiába mutattuk a kifogástalan bizonyítványunk nem költözhettünk be. Yoda tanítását követtük, de az erő nem volt velünk.

 

Elpazarolt idő és költséges utazás

A lista végére megfáradtunk, az élettől is elment a kedvünk. Sajnos a lista vége tényleg a lista vége volt, a beugró albérletek közel sem voltak megfelelőek, így szégyenszemre haza kell tolni a talicskát és tovább keresni.

A második menet:

Albérlet - Albérlet keresők: 11 - 0

Újabb 10es lista, újabb esély arra, hogy megtaláljuk a megfelelő ingatlant. A következő felutazásnál én nem tudtam a srácokkal tartani és csak bízni tudtam abban, hogy megtalálják a megfelelő helyet. Nem kellett csalatkoznom, mert pöpec lakást találtak, de ne siessünk ennyire előre. 10 lakásból most is kivettek előlünk 3-at, a maradék hétből 5 használhatatlan volt. Lehet magasra tettük a mércét, de az ember azért nem akar egy szemétdombon lakni 3,5 + 1,5 évig + a borravaló.

Elfogadható albérlet, azonnal foglalózni

Már csak két lakás volt hátra és ismét holtponton a csapat. Az előző utazással ellentétben most bizalomkeltő lakáshoz értek a srácok. Nem haboztak szinte azonnal foglalóztak, nem bíztak semmit a véletlenre. 44nm, két szoba, igényesen felújított és gépesített, első emeleti lakás a Móricztól 5 perce. Amit ennek a lakásnak köszönhetünk az 6 közösen eltöltött. Ma már új albérlőtársakkal élek, de ezt a fogást azóta sem tudtam eléggé megköszönni. Volt egy kisebb hibája: végig hallgattuk a Skála lebontását és az Alllee felépítését.

Alapvetően happy enddel zárult a történetünk.
DE, ha lett volna segítségünk a gyűjtésben és azonnal értesültünk volna
a számunkra fontos kiadó lakásokról,
akkor a híd alatt alvás gondolatának fel sem kellett volna merülni.

Látogass el oldalunkra
és mi segítünk neked megtalálni a megfelelő albérletet.
Regisztrálj
és legyél te a MÁSODIK, akit albérlethez segít a rendszerünk!
(rólunk részben az eső siker sztori)

JELIGE: NEM AKAROK A HÍD ALATT ALUDNI

Kép forrása: 1

Szólj hozzá

ingatlan utazás lakás diszkrimináció albérlet sokk híd alatt Budapest Győr albérlet kereső