2014. már 27.

Háziállat vagy albérlet?

írta: hidalatt
Háziállat vagy albérlet?

Vadászgörénnyel

Péter története minden állatbarátot meg fog rendíteni és egyben reményt is ad. Picúr Péter vadászgörénye és egyben élete része, de ez a kapcsolat nem segítette az albérletkeresést.

"Tudtam, hogy nehéz lesz megtalálni a megfelelő albérletet Budapesten - ár, elhelyezkedés, minőség, társaság stb. Egy valamivel nem számoltam, Picúrral. Picúr a vadászgörényem, aki mindig velem van. Bárhova megyek magammal viszem, mindenki szívesen fogadja és kényezteti. Sose gondoltam volna, hogy pont miatta ne találjak egy olyan lakást, ahova a tulajdonos szívesen beengedi."

* a kép csak illusztráció

"Az első hónapban 22 helyre mentünk el Picúrral, hogy megmutassuk nem kell tőle félni, nem büdös és nem okoz gondot az ott lakóknak és a lakásban sem tesz gondot. Az elméletben felmerülő problémák 99%-ára mindig tudtunk alternatívát adni, mégse volt pozitív visszajelzés.

Ekkor kezdtem el állatbarát ismerősöket felhívni, hogy ők hogyan találtak helyet. Sokan azt mondták, hogy ismerősön keresztül találták meg a lakást és volt olyan is, aki pont egy nagy allátbarát tulajdonost fogott ki.

Miért nem lehet szűrni a lakásoknál állat tartásra? Sokkal könnyebb lenne a helyzet.

Végső elkeseredésembe már azon is elgondolkodtam, hogy otthon hagyom Picúrt a szüleimnél, de ő se és én se bírtam volna ki, hogy csak hétvégén lássam. Sokkal szorosabb a kötelék, mint hogy anyuékra bízzam. Ráadásul nekik sem akartam plusz munkát adni, főleg pont akkor, amikor én elköltözök.

Nem adtam fel és több fórumra is regisztráltam. Nagyon sokan járnak hasonló cipőben, így rengeteg tanácsot kaptam. Az első, amit megtanultam, hogy sohasem szabad feladni, arra viszont még gondolni sem, hogy egy családtagtól megválj.

Az első hetekben több potenciális lakástulajdonossal is beszéltem, de igazából nem találtuk meg a helyünket, mert a már ott lakók állatai nem voltak szimpatikusak. Végül nagy nehézségek árán találkoztam egy görénytartó tulajdonossal, aki azt mondta, hogy nála lakhatunk. Sajnos őt azért nem választhattam, mert túl drága volt a lakbér.

Végül nem is én találtam meg a megfelelő lakást, hanem az egyik fórumbejegyzésre válaszolt egy kedves néni, hogy kiadó az egyik szobája és nagyon szereti az állatokat. Megnéztem a lakást és beleszerettem. Egyből kifizettem a kauciót és az első havi lakbért. Picúrt imádja a néni és ez szerintem kölcsönös, mert mindig kap valamilyen jutalomfalatot.

Annyi kérdés merült fel bennem, ha egy vadászgörénnyel ilyen nehéz lakást találni, akkor mit kezdjen az, akinek kígyója vagy egyéb egzotikus kedvence van? "

Kép forrása: 1

Szólj hozzá

szerencse állat diszkrimináció vadászgörény belváros albérlet Budapest albérlet kereső