NE VÉGZED A HÍD ALATT!!

SZTORIK AZ ALBÉRLETKERESÉS NEHÉZSÉGEIRŐL

Utolsó kommentek:

Livia livia 2016.11.16. 22:06:17

Alàiràssal àtveszi a bèrleti dijat + a rezsit

Bejegyzés: Csecsemő és a lakáskiadás, probléma? VAN

Livia livia 2016.11.16. 22:03:45

Ès ha fizetik rendesen az albèrletet ès a tulaj önkènyesen cselekszik ès arra hivatkozva kapcsol ki mindent a lakàsba hogy nem fizet havi szinten?bizonyitèk is van rà. A hatosàg meg nem reagàl semmit?

Bejegyzés: Csecsemő és a lakáskiadás, probléma? VAN

Kémkamera · http://rejtettkamera.blog.hu/ 2015.12.07. 01:32:17

Sajnos tényleg vannak ilyenek, egyik kerti szomszéd is folyton kukkolt

Bejegyzés: Ki tudja, mióta kukkolt a főbérlőm

Kinuta 2015.02.15. 19:50:02

Kedves Hidalatt!!
Én is nézelődöm már albérletek után,egyenlőre még csak szeretnék találni párat,és mivel te is mondtad,hogy hosszú hónapok gyümölcse,így gondoltam,jobb előbb elkezdeni mint amikor már mondjuk mennél. Szóval megtudnád adni a fórumokat ahova felregisztráltál? Esetleg néhány tanácsot nekem privátban?:) Nyugodtan írhatsz a gmailomra :))
kinuta.maito@gmail.com
Előre is köszi szépen a válaszod!!

Bejegyzés: Háziállat vagy albérlet?

Lilapulcsis 2015.01.29. 00:38:36

Első évben sokszor megesett...egy idő után a rendőröket hívták, akik figyelmeztetés után le is léptek :) Már lecsendesedtünk...

Bejegyzés: Jó szomszédi iszony: szaktársakkal ismerkedős estet tartottunk (az alkohollal)

andras1980 2015.01.28. 18:23:29

Ilyesmi még nem történt velem, de nagyon vicces volt ezt olvasni! :D

Bejegyzés: Jó szomszédi iszony: szaktársakkal ismerkedős estet tartottunk (az alkohollal)

belekotyogok 2014.04.09. 15:50:45

Mondjuk ennek a kapcsolatnak nem a közös albérlet volt a gyilkosa, és csak mondom, hogy amíg így állnak hozzá egy kapcsolathoz, addig nem érdemes összeköltözni senkivel... Egy kis vigasz: ez a kapcsolat a magasfokú önzés miatt úgysem tartott volna sokáig...

Tény, hogy keserves is tud lenni az összeköltözés a kezdeti öröm után, de azért szépen lehet mindkét félnek alakulni.

Bejegyzés: „A közös albérlet ölte meg a kapcsolatunkat”

belekotyogok 2014.04.09. 15:38:34

Mondjuk ez a lista jó.
Nekem nincs is listám, mert a hozzánk jelentkezők mindegyike érti, hogy milyen költségekkel jár (rezsi, kaució, bérleti díj) a lakhatás, természetesen mindenkinek van elegendő pénze a kaucióra stb. Természetesen mindenki csendes, szinte csak aludni jár haza, tök steril és vendég az soha. Mint ahogy á, inni is csak sátoros ünnepekkor, cigi, neeeemsoha.
Namost legkésőbb a második nap kiderül, hogy 1. igazából sosem volt annyi pénze egy összegben 2. cigit csak a reggeli kávéhoz (meg az esti sörhöz) 3. a takarítás női munka (a férfimunka a favágás, ami mondjuk egy pesti panel x. emeletén valóban reális elképzelés) 4. mindenfele vörös hajcsomók/szőrmaradványok, szabadoneresztett biológiai kísérletek a konyhában és még sorolhatnám...

Bejegyzés: Albérlőtárs keresés: hogyan ismerd fel a megfelelőt 5 perc beszélgetésből?

nál 2014.04.09. 15:34:31

Ne gondolkodj tovább, megmondom: mert önző, kompromisszumképtelen volt mindkettőtök.
Tedd magad túl ezen, tanulj belőle, és a legközelebbi összeköltözésnél ne úgy menjetek barkácsboltba, hogy nem döntöttetek előtte mindenről.

Bejegyzés: „A közös albérlet ölte meg a kapcsolatunkat”

2014.04.09. 15:33:53

meg is érdemeltétek, ha ennyi elég volt

Bejegyzés: „A közös albérlet ölte meg a kapcsolatunkat”

Rebelde 2014.04.09. 15:28:47

ez valami vicc?

nem az albérlet tette tönkre ezt a nagy semmit, hanem ők maguk, de lényegtelen...

Bejegyzés: „A közös albérlet ölte meg a kapcsolatunkat”

Void Bunkoid 2014.04.02. 09:37:36

@shitgun: már a görögteknősért +1, az egyik legcukibb háziállat :)
amúgy ja, amikor én néztem bérleteket, én is hasonlókkal szembesültem, a kedvencem amúgy az (és ez sok helyen előfordul), hogy szar a nyílászáró (pl ablak) zárja, ezért mi a kézenfekvő megoldás a tulaj/előző bérlő részéről - természetesen spárgával vagy vászonszalaggal a tokhoz KÖTÖZVE tartja az ablakot csukva. A körülbelül 2ezer forintos bekerülési költségű zárcsere az nem opció.

Nemcsak tulajdonosok, bérlők, az egész magyarság néha iszonyat mértékben igénytelen minden szinten, ha valami megnyomódik, horpad, nemzár jól, nem megy pöpecül, akkor vagy nem költ rá, és megszokja azt hogy szarul működik meg csúnya meg horpadt, vagy nem hajlandó a javításra száz forintnál többet költeni.

A 21. századi ember csak VENNI tud eszközöket. Azokat _karbantartani_ nemhogy nem tudja, már nem is akarja.

Ez szomorú.

Bejegyzés: Háziállat vagy albérlet?

Void Bunkoid 2014.04.02. 09:28:31

@Emmanuel Goldstein: neme? most költöztem, az előző lakó kb három és fél kiló (valószínűleg fan)szőrét :SSSS kellett kiganéznom a kád lefolyójából, hogy lefolyhasson a víz.

UNDORÍTÓ.

Bejegyzés: Háziállat vagy albérlet?

hidalatt · http://hidalatt.hu 2014.03.28. 15:32:04

@nniicckk: kicsit eltértünk a fő problémától, de mivel ez valós probléma a magyar albérleti piacon, ezért valószínű, hogy nem most bukkant fel utoljára kommentben. Ez minket arra sarkall, hogy járjunk utána a témának és keressük meg a válaszokat arra, hogy miért ilyen a helyzet MO-n. Köszönjük a téma ötletet.

Bejegyzés: Háziállat vagy albérlet?

nniicckk 2014.03.28. 15:20:00

@shitgun: "Az egész lakásbérlés dolog gyerekcibőben jár nálunk, a bérlők nagyarc tuskók, és szarnak mindenre, mert nem az övék, a kiadók meg nem vágják, hogy ez üzlet, és nem szívesség"

JA nalunk nincs hagyomanya a lakas kiadasnak, nincsennek profi cegek, hanem amatorok vannak, akik nem valalkozaskent tekintenek a kiadasra, hanem csak ingyen penzkent, amiert nekik semmit nem kell teniuk, vagy kockaztatniuk. Es lehetoleg ugy akarjak havi 50-100 ezerert kiadni a lakasukat, hogy aki kiberli, az ugy lakjon ott, mintha nem is lakna ott, es egyaltalan tekintse szivessegnek, hogy beteheti a mocskos labat a lakasba. Nevetseges.
Egy korabbi hasonlo postban jol leirtak a jelenlegi helyzetet:

"
Az itt a legnagyobb baj, hogy amíg külföldön a bérbeadást biznisznek tartják, addig itthon lelkiismereti ügyet csinálnak belőle. Külföldön valakinek befektetni való pénze van, akkor vesz ingatlant. Az, hogy annak megmarad az értéke, jó esetben még növekszik is már eleve nyereség. Hogy ne álljon üresen kiadja valakinek. Itthon ilyen nincs. Itt megörökölt, "megszerzett", lejmolt lakások vannak, amiket kiadnak. Sokszor azt adja bérbe a sok csődtömeg amiben a fél életét leélte. A lakásban még az a fotel van amiben a nagyi felolvasta az ablakzsiráfot esténként. A konyhában még az a tűzhely van, ahol a nagymami sütötte a tepertős pogácsát. Ilyen körülmények közt a bérbeadónak szinte fizikai fájdalmat okoz már maga a tudat is, hogy idegen ember él a valamikor családi fészekben. nap mint gyomorgörcse van attól, hogy mikor tépkedi fel a bérlője a régi parkettát, amit még a nagyszülők szent lábai koptattak! A pénz persze jól jön, azért aztán kapkodnak mint epilepsziások!
"

Bejegyzés: Háziállat vagy albérlet?

Emmanuel Goldstein 2014.03.28. 11:45:36

@P. dictus Magister: van egy kor, ami alatt/felett megbocsátható :)

Bejegyzés: Háziállat vagy albérlet?

P. dictus Magister 2014.03.28. 11:32:23

@Emmanuel Goldstein: Már amelyik nem hugyozik a szőnyegre :D

Bejegyzés: Háziállat vagy albérlet?

hidalatt · http://hidalatt.hu 2014.03.28. 11:28:20

@shitgun: köszönjük a véleményedet. Jól mutatsz rá, hogy állattartó és állattartó között is mennyi különbség van és tulajdonos és tulajdonos között is.

Bejegyzés: Háziállat vagy albérlet?

shitgun 2014.03.28. 11:12:47

@♔batyu♔: megerősítem, barátom macskája vedléskor szerte a lakásban szórja szét a szőrgombócokat, amiket lengedeznek a szobában, konyhában, ott van mindenen, ha meg átmegyek hozzá, utána még egy héttel is szedegetem le a szőrt a ruhámról (mosás után is sokszor megmarad). A macskaklotyó meg büdös, ha naponta van ürítve, akkor is. A macska a kertbe való, ahogy a kutya is, ráadásul jobban is élvezik.

Bejegyzés: Háziállat vagy albérlet?